Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ για το σχολ. έτος 2021-22

Γενικά

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν, νέοι και νέες οι οποίοι:

α) Κατέχουν απολυτήριο τουλάχιστον Γυμνασίου ή άλλο ισότιμο ή ανώτερο τίτλο σπουδών

β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 έως 2006.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεωνΗ υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr ,στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-seepaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Τα δικαιολογητικά θα αναρτώνται ηλεκτρονικά (upload το σχετικό αρχείο) στην εφαρμογή ακολουθώντας τις οδηγίες του σχετικού εγχειριδίου. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από 4/8/2021 έως και 15/9/2021 (ώρα 23:59).

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: Κωδικοί taxis, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε.

Την αίτηση υποβάλλει ο υποψήφιος αν είναι 18 ετών και άνω ή ο νόμιμος κηδεμόνας του αν είναι ανήλικος Ο υποψήφιος υποβάλλει μία αίτηση για μία ΕΠΑ.Σ Μαθητείας και μπορεί να επιλέξει έως δύο ειδικότητες. Η δεύτερη επιλογή ειδικότητας θα εκτιμηθεί μόνο στην περίπτωση, κατά την οποία , μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκύψουν κενές θέσεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

• Εάν κατά την παραπάνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπόμενου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται επιλαχόντες.

• Τμήματα ειδικοτήτων με αριθμό υποψηφίων μικρότερο του δεκαπέντε (15) δύνανται να λειτουργήσουν με Απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Σε διαφορετική περίπτωση ενημερώνονται οι υποψήφιοι για τη μη λειτουργία του τμήματος έτσι ώστε να επιλέξουν άλλη ειδικότητα στην ίδια ΕΠΑ.Σ ή την ίδια ειδικότητα σε άλλη ΕΠΑ.Σ με διαθέσιμες θέσεις.

• Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που υποβάλλουν αίτηση, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στην ειδικότητα επιλογής τους, μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις από τις υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων και κατά απόλυτη σειρά μορίων.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

• Τίτλος Σπουδών: Τίτλος Σπουδών ή Πιστοποιητικό Σπουδών ή Βεβαίωση Σπουδών όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής. Τίτλος, στον οποίο δεν αναγράφεται βαθμός, κατά τη διαδικασία μοριοδότησης δεν μοριοδοτείται. Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: Κωδικοί taxis, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε.

δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...